Schellebelle – België

Datum: Tuesday 5 June 2018      ( Details zie bijlage )
Ploegleider: Davy Wijnant
Website: www.dewielkeszuigers.be


Tijdrit: 7,4 km
380 EUR. Rit: 90 km
500 EUR.
I: Tijdrit: Taverne Den Aard, Aard 4, 9260 Schellebelle
Rit: Café Piranha, Dorp 17, 9260 Schellebelle
U: Tijdrit: 09:00/10:45/11:00
Rit: 14:00/16:15/16:30
K: Voetbalterrein KVV Schelde, Hoekstraat, 9260 Schellebelle
Contact: Scheire Christophe, (Tel.: 04724243132) (christophe@dewielkeszuigers.be)
Extra info: Deelnemers dienen deel te nemen aan beide wedstrijden. Beide wedstrijden tellen mee voor de Ladies Cycling Trophee. / GP Hotel Otus
Schepens Limoservice
Med. Controle:: Taverne ´T Veer, Hoogstraat 2, Schellebelle
Website: www.dewielkeszuigers.be

Topweek voor Experza-Footlogix.

Dit weekend stond Dwars door de Westhoek op het programma voor de ploeg van manager Christel Heremans. De wedstrijd werd gewonnen door de Vietnamese Thi That Nguyen na 125 kilometer.

Voor Experza-Footlogix waren maar liefst vier rensters (Sara, Agnieszka, Jessy en Sarah) mee in de kopgroep van een 25-tal rensters die zich vormde na de grote ronde met driemaal de beklimming van de Rodeberg. In de plaatselijke ronden kon niemand nog wegrijden uit de kopgroep zodat we een langgerekte spurt kregen op de kasseien van Boezinge. De overwinning ging verrassend naar de 21-jarige Vietnamese Thi That Nguygen, die het haalde voor de Nederlandse Lerena Wiebes en de Italiaanse Balsamo.

Sara Mustonen spurtte naar een knappe vijfde plaats. Onze Poolse rensters Agnieszka Skalniak werd er knap negende, Jessy Druyts veertiende en Sarah Rijkes negentiende.

Twee dagen later stond er in het Oost-Vlaamse Schellebelle een regionale wedstrijd op het programma met een tijdrit en een wegwedstrijd. In de tijdrit over 7,4 kilometer werd Agnieszka Skalniak knap tweede achter Sarah Ingelbrecht. Sarah Rijkes vervolledigde het podium als derde.

De wegwedstrijd werd na 90 kilometer in een spurt gewonnen door Jessy Druyts. Het is voor Jessy de eerste zege van het seizoen op de weg. Opnieuw liet Agnieszka Skalniak zien dat ze over de goede benen beschikt, ze werd er knap vierde. Sarah Rijkes finishte als 47e, Trine Holmsgaard werd 41e en Sara Mustonen 49e.

Uitslag renners

Renner Plaats
Agnieszka Skalniak Tijdrit - 2
Sarah Rijkes Tijdrit - 3
Jessy Druyts Wegrit - 1
Agnieszka Skalniak Wegrit - 4
Sarah Rijkes Wegrit - 37
Trine Holmsgaard Wegrit - 41
Sara Mustonen Wegrit - 49