Française Marion Norbert Riberolle verstrekt Experza CX Pro

Een verrassing dat ze komende winter een stap hogerop zet, is het zeker niet, maar wie had verwacht dat Marion Norbert Riberolle komende maanden voor Experza zou rijden? De zeer beloftevolle Française uit Dottenijs is pas 20 en kan onder leiding van Christel Herremans echt haar naam gaan zetten in de veldritwereld.

Norbert Riberolle reed vorig jaar nog bij het Vondelmolen-team van Geert Wellens, die de renster uit Dottenijs, waar ze al enige tijd verblijft in het kader van haar crosspassie, zelf ‘ontdekte’. Ze wekte verbazing door haar podiumplaats bij de beloftenvrouwen in de wereldbeker van Namen en haar 4e stek in de wereldbekermanche van Heusden-Zolder. Na Nieuwjaar werd ze onder meer nog 3e op het Frans kampioenschap bij de elite en tevens 3e in de Superprestige van Hoogstraten. Riberolle reed de afgelopen wegcampagne trouwens in de kleuren van Multum Accountants.

Christel Herremans wilde Riberolle dan ook graag naar haar team halen. “We spaken elkaar voor het eerst na het WK in Denemarken”, geeft Herremans aan. “Marion gaf echter aan ook het komende seizoen nog bij Geert Wellens te zullen crossen, maar we zijn al die tijd wel contact blijven houden. Op een bepaald moment kwam ze met de vraag of er toch nog plaats was voor haar. Ik was nog op zoek naar een jonge crossster, dus dat was snel geregeld, ook al omdat Marion in dezelfde leeftijdsklasse zit als Manon Bakker en Anna Kay.”

Hoe zou Herremans Riberolle omschrijven en welk potentieel ziet ze in haar? “Ik denk dat Marion een beetje van alles aan kan”, klinkt het. “Ze heeft afgelopen winter een zeer regelmatig discours neergezet en is erin geslaagd dat te koppelen aan mooie resultaten. Dat is niet zo evident, want ze moest nagenoeg elke wedstrijd vanop de 3e starten. Voor een jonge renster is dat altijd een nadeel. Je komt dan in het veld niet direct bij de eersten en moet je achtervolgen op de toppers. Maar Marion heeft het prima gedaan. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig wat ze komende winter zal presteren. Hoe dan ook je zal nog veel van haar horen.” (Bron: www.wielerverhaal.com)