Helen Wyman versterkt Experza Cyclocross Team

Helen Wyman maakt sinds 14 januari deel uit van het Experza Cyclocross Team. De Britse reed in Otegem voor het eerst in de nieuwe outfit, waar ook enkele persoonlijke sponsors op staan.

Helen Wyman vervoegt niet alleen het team Experza als veldrijdster maar zal ook naast de fiets een rol vervullen als coach, mentor, op vlak van techniek, …. kortom, haar rijke ervaring overbrengen.

In het Zuidwesten van Frankrijk, waar Helen woont, zal het team haar trainingskampen volgen. Het opzet is om op termijn goed opgeleide juniores, beloften/U23 en elite dames in de gelederen te hebben.

Experza-Footlogix kende een transitie van professioneel wegteam naar een UCI cyclocross team en ziet in Helen Wyman de juiste persoon om een versnelling hoger te schakelen.

“Experza vervoegen is een logische stap voor mij.”, vertelt Helen. “Ik ken de eigenares van het team, Christel Herremans, al heel lang. Hun motivatie is ook groot om mogelijkheden te bieden op langere termijn. De intentie om renners te begeleiden doorheen de categorieën is nodig in de sport en boeit me. Hun plan sluit perfect aan met het mijne en ik popel om er aan te beginnen.”, aldus de veelvoudige Britse kampioene. (Foto: © BD Foto’s / Tekst Bart D / bron: Experza-Footlogix)