Jessy Druyts knap tweede in Puivelde

In het Oost-Vlaamse Puivelde liet Jessy Druyts haar uitstekende conditie zien. Na een wedstrijd over 90 kilometer moest de Wilrijkse enkel de Poolse Marta Lach aan zich laten voorgaan in een spurt met twee. Lotte Rotman werd elfde en Trine Holmsgaard 44e.

De eerste aanval kwam er al meteen in de eerste ronde. De Poolse Aurela Nerlo trok solo in de aanval en kreeg op het einde van de tweede ronde het gezelschap van de Braziliaanse Ana Polegatch. De twee kregen iets meer dan een halve minuut voorsprong en konden uit de greep van het peloton blijven tot halfkoers.

Na een massale valpartij in de dertiende ronde kwam er verbrokkeling in het peloton. Jessy Druyts nam met nog drie ronden te gaan een premie mee en trok vervolgens in de aanval. Jessy kreeg het gezelschap van de Nederlandse Kylie Waterreus en de Poolse Marta Lach. De drie werkten goed samen en bouwen al snel een voorsprong uit van een 45-tal seconden.

De Française Annabelle Dreville waagde zich nog aan een tegenaanval, maar ze geraakte niet meer tot in het spoor van de drie leidsters. Jessy Druyts zette de spurt van ver in , maar ze werd in de laatste meters nog geremonteerd door Marta Lach. Een moegestreden Kylie Waterreus finishte als derde.