Mooie week voor Experza-Footlogix met twee zeges

De rensters lijken stilaan de goede vorm te pakken te hebben. Woensdag wist Nathalie Bex de Belgische driekleur te veroveren in het tijdrijden bij de beloften-vrouwen. Meteen een eerste Belgische driekleur voor het team van manager Christel Herremans. Diezelfde dag won Thalita de Jong de regionale wedstrijd in het Vlaams-Brabantse Stok, en enkele dagen later werd ze knap vijfde in Schellebelle.

Ook op het internationale werk maakt de ploeg duidelijk progressie. Sara Mustonen liet haar snelle benen spreken tijdens de Tour de Yorkshire waar ze knap zesde werd in de eerste etappe. Ook voor onze Française Sèverine Eraud werd het een knappe prestatie met een tiende plaats in de eerste en een 27e plaats in de tweede etappe. Ook Jessy Druyts, Trine Holmsgaard en Sarah Rijkes lieten een stijgende conditie optekenen tijdens de Tour de Yorkshire.

In het eindklassement was er een mooie 27e plaats voor Sèverine Eraud. Sarah Rijkes werd nog knap 32e, Trine Holmsgaard 73e, Sara Mustonen 76e en Jessy Druyts 85e.

Twee dagen later stond in België de Trofee Maarten Wynants op het programma voor de ploeg van ploegleider Davy Wijnant. Met drie rensters bij de eerste twintig liet de ploeg terug een mooi resultaat optekenen. Het was opnieuw Sara Mustonen die zich goed wist te plaatsen in de massaspurt en werd knap elfde werd, gevolgd door Jessy Druyts als twaalfde en Nathalie Bex als twintigste.

Nu volgt er een periode van twee weken zonder UCI-wedstrijden en met veel trainingen. De eerstvolgende UCI-wedstrijd is op zondag 25 mei in het Franse Morbihan.