Nathalie Bex 23e in Grand Prix de Dottignies

Zoals de traditie het wil eindigde de Grote Prijs van Dottignies net zoals voorgaande jaren in een massaspurt. Daarin toonde de Italiaanse Marta Bastianelli zich ruim de snelste voor haar landgenote Elisa Balsamo en de Francaise Pascale Jeuland. Voor Experza-Footlogix eindigden Nathalie Bex, Sara Mustonen, Lotte Rotman en Agnieszka Skalniak mooi in de buik van het peloton.

De eerste noemenswaardige ontsnapping kwam tot stand in de voorlaatste ronde met tien rensters. Nina Kessler, Annabelle Dreville, Gaia Tortolina, Ruth Winder, Ana Trevisi, Coralie Demay, Moniek Tenninglo, Ingrid Moe, Gloria Rodriguez Sanchez en Maria Giulia Confalonieri namen al snel twintig seconden op het peloton.

Voor de Nederlandse Moniek Tenninglo ging het nog niet snel genoeg in de kopgroep en ze plaatste een aanval. Vrij snel fietste ze een voorsprong van een 15-tal seconden bij elkaar. Annabelle Dreville maakte als eerste de sprong naar de kop van de wedstrijd, maar vrij snel volgend ook Ana Treviso, Nina Kessler en Maria Giulia Confaloniere zodat we een kopgroep van vijf rensters kregen.

Ondertussen dreven de renster van Alé Cipolline het tempo op in het peloton en op tien kilometer van de finish kwam het tot een algemene hergroepering. Niemand geraakte nog weg uit het peloton zodat een massaspurt onvermijdelijk was. In die massaspurt haalde de Italiaanse Marta Bastianelli het vrij vlot voor haar landgenote Elisa Balsamo.

In het peloton finishten ook onze rensters Nathalie Bex (23e), Sara Mustonen (34e), Lotte Rotman (35e) en Agnieszka Skalniak (44e). Jessy Druyts finishte in een achtervolgend peloton als 92e. Sarah Rijkes reed de wedstrijd niet uit.