Nathalie Bex pakt Belgische titel bij de beloften

In Binche heeft Nathalie Bex de Belgische titel bij de beloften vrouwen veroverd. Bex na 103,2 kilometer genoeg aan een zesde plaats om de titel te pakken voor Saartje Vandenbroucke en ploeggenote Lotte Rotman.

De eerste aanval van de dag kwam er met Kim De Baat, Alana Castrique, Fatima Berton en Sarah Ten Hartog. Het viertal kon al snel een voorsprong van meer dan 1’50” uitbouwen. Een tegenreactie kwam er van Ditte Lenseclaes. Lenseclaes werd terug gegrepen door het peloton wat het sein was voor Laura Verdonschot om in de tegenaanval te gaan. De voorsprong van de vier leidsters was ondertussen geslonken tot minder dan één minuut.

Verdonschot kreeg het gezelschap van Lotte Kopecky en samen reden ze de kloof met de vier leidsters dicht. Voor Kopecky ging het niet snel genoeg en ze trok op het einde van de derde ronde alleen in de aanval. Het peloton was ondertussen volledig aan het verbrokkelen. Kopecky geraakte echter ook niet weg en kreeg slechts een 17-tal seconden. Alles kwam terug samen en was te herdoen.

Een nieuwe aanval met Sanne Cant, Sofie De Vuyst en Kelly Van den Steen had meer succes. Annelies Dom slaagde er nog in om de oversteek naar de kopgroep nog te maken. De voorsprong groeide al snel uit tot één minuut.

Een tegenaanval kwam op gang met Valerie Demey en Julie Van de Velde. Voor Van de Velde ging het te snel en ze werd gelost. Sophie Duck en Kaat Hannes kwamen aansluiten bij Demey en samen konden ze de kloof met de vier leidsters overbruggen.

Het was Jessy Druyts die nog een tegenreactie in het peloton op gang trachtte te brengen. Vooraan kwam er een aanval van Annelies Dom en Sofie De Vuyst. Valerie Demey en Sanne Cant konden nog de aansluiting maken zodat we met vier leidster de finale reden.

Cant zette als eerste de sprint in maar werd nog geremonteerd door een sterke Annelies Dom en Valerie Demey. Sofie De Vuyst kreeg nog af te rekenen met een haperende ketting en werd zo vierde.

Nathalie Bex had aan een zesde plaats genoeg om de titel bij de U23 te veroveren voor Saartje Vandenbroucke en ploeggenote Lotte Rotman die elfde werd.

Uitslag: 1e Annelies Dom de 103,2 kilometer in 2u48’23”. 6e Nathalie Bex