Persmededeling – Vanaf 1 januari 2019 wordt de focus bij het Experza-Footlogix team verlegd naar het veldrijden

PERSMEDEDELING – Vanaf 1 januari 2019 wordt de focus bij het Experza-Footlogix team verlegd naar het veldrijden.

Eén van de sponsors wil het contract van 3 jaar stopzetten na één jaar, op een moment dat ik opnieuw een stap hoger wou gaan op de weg.

Het is een zware beslissing, maar als je financieel niet kan meespelen aan de top, wordt het een moeilijk verhaal. Je hebt geen toprensters die bovenaan de UCI ranking staan, je komt weinig in beeld, sponsors ontevreden …..

Ik ben hiervoor niet over één dag ijs gegaan, maar verschillende omstandigheden ( kan je later lezen in een blog op onze website www.experzafootlogix.com) hebben hier anders over beslist en de situatie doen versnellen.

Voor alle duidelijkheid, Ik zeg niet dat de ploeg stopt. We zullen nog op de weg te zien zijn met onze crossers, maar met een heel andere focus.

Onze huidige rensters zijn hiervan een tijd geleden al op de hoogte gebracht en Ik ben vooral blij dat enkelen van hen al een ploeg hebben gevonden voor het nieuwe seizoen, wat niet zo evident is na het stopzetten van verschillende ploegen.

Ik hoop ook dat de rest van de rensters nog hier of daar een plaats zullen vinden.

2018 bracht ons het volgende:

12 overwinningen op de weg waaronder 2 UCI-wedstrijden
4 overwinningen in het veldrijden
Kampioen van Oostenrijk op de weg
Kampioen van Polen in de ind. Tijdrit U23
Kampioen van België Weg en TT U23
Podiumplaats (3°) TT Frankrijk
Podiumplaats (3°) TTT België

Verder heel veel valpartijen en zieke rensters, waardoor we niet alleen het voorseizoen miste, maar het ganse seizoen hiermee moesten afrekenen.

Ik dank ook iedereen die in onze wegploeg geloofde.

Mvg,
Christel Herremans
Manager