Podium voor Manion Bakker, pech voor Thalita de Jong in Rucphen

De Luxemburgse kampioene Christine Majerus was het snelste weg van het ganse pak bij de start. Ze kreeg al vrij snel het gezelschap van Loes Sels, Yara Kastelijn en Manon Bakker. Loes Sels nam het commando over en trok stevig door. Sels wist zo een mooie kloof bij elkaar te fietsen en bouwde ronde na ronde haar voorsprong verder uit.

Voor Thalita de Jong sloeg het noodlot echter toe nadat ze al mooi was opgerukt naar de kop van de wedstrijd. Na een val liep de ketting vast en was deze niet meer los te krijgen. Thalita besliste dan maar om de wedstrijd vroegtijdig te verlaten.

Ondertussen liet onze younster Manon Bakker zien dat de conditie en de moraal uitstekend is. Ze werkte zich los in de achtervolgende groep op Loes Sels en fietste zo naar een heel knappe tweede plaats. Voor de derde podiumplaats rekende de Luxemburgse Christine Majerus af met Alicia Frank. Yara Kastelijn finishte als vierde.

Voor De Jong begint nu het afwachten of bondscoach Gerben de Knegt haar meeneemt naar het WK, dat volgende week zaterdag wordt gehouden in Valkenburg.