Sara Mustonen derde in eindklassement Tour of Uppsala

Terwijl onze rensters aan een rust- en trainingsperiode bezig zijn blijft onze Zweedse renster Sara Mustonen niet stilzitten. Ze was er de afgelopen twee dagen aan de slag met de nationale selectie van haar land in de Tour of Uppsala.

Op de eerste dag stond er een proloog en een rit in lijn op het programma. Na een elfde stek in de proloog over 4,7 kilometer koos Sara in de avondetappe over 79 kilometer voor de aanval met een groep van zeven rensters. Ploeggenote Ida Erngren wist nog te ontsnappen uit de kopgroep en finishte solo met meer dan één minuut voorsprong op Sara Mustonen die de spurt van de achtervolgende groep won.

Op de laatste dag stond er een etappe over 130 kilometer op het programma. Een omvangrijke kopgroep kon in Uppsale spurten voor de zege met daarbij alle favorietes voor de eindzege. Het was uiteindelijk de Oostenrijkse Kathrin Scheinberger die naar de zege wist te spurten voor de Nederlandse Demi Vollering. Opnieuw wist Sara Mustonen zich goed te plaatsen in die spurt wat resulteerde in een mooie vijfde plaats.

In het eindklassement werd Sara Mustonen knap derde achter de Zweedese Ida Erngren en de Oostenrijkse Katrin Scheinberger.