Thalita de Jong wint spurt met vijf in Stok

Thalita de Jong heeft in het Vlaams-Brabantse Stok haar eerste zege van het seizoen geboekt. In een spurt met vijf haalde de Jong het voor haar landgenote Kylie Waterreus en de Japanse Tsubasa Makise.

In de derde ronde koos de Finse Antonia Gröndahl voor de aanval. Ze bouwde op vrij korte tijd een mooie voorsprong uit van een 40-tal seconden, die nog verder zou oplopen tot om en bij de minuut. De reactie kwam er net voorbij halfkoers van het drietal Kylie Waterreus, de Britse Illi Gardner en de Japanse Tsubasa Makise. De drie konden de kloof vrij snel terugdringen tot vijftien seconden en in de zevende ronde werd de kloof met de koploopster volledig gedicht.

Het peloton zag hun voorsprong opnieuw oplopen tot vijftig seconden. Thalita de Jong zag het gevaar in en koos voor de tegenaanval. Op iets meer dan tien kilometer van de aankomst wist de Jong de kloof te overbruggen en haar wagonnetje aan te pikken bij de vier koploopsters. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden de vijf koploopsters al meer dan anderhalve minuut voorsprong op het peloton. De vijf bleven samen en konden spurten voor de zege. Thalita de Jong won de spurt overtuigend voor haar landgenote Kylie Waterreus en de Japanse Tsubasa Makise.