Thalita de Jong knap tweede in Leuven

Thalita de Jong is knap als tweede geëindigd in Leuven. Na een snelle start van Thalita nam Loes Sels de kop in de wedstrijd over. Sels reed een tiental seconden weg op een achtervolgende groep met daarbij Manon Bakker, Thalita de Jong, Ceylin del Carmen Alvarado en Ellen Van Loy. Manon kwam in de derde ronde ten val en kreeg daardoor ook nog eens af te rekenen met materiaalpech. Uiteindelijk finishte Manon nog op een mooie achtste stek.

Bij het ingaan van de vierde ronde trok Ellen Van Loy in de achtervolging op Loes Sels. Ceylin del Carmen Alvarado kwam als eerste terug aansluiten bij Van Loy. Ook Thalita de Jong pikte haar wagonnetje terug aan bij de achtervolgers. Loes Sels was ondertussen buiten schot en won solo met een 20-tal seconden voorsprong.

Thalita de Jong reed een sterke tweede wedstrijdhelft. Ellen Van Loy werd als eerste gelost in de strijd voor de tweede plaats. De Jong moest nog wachten tot in de laatste meters om ook Alvarado uit de wielen te rijden en zo op een knappe tweede plaats te finishen.

Axelle Dubau-Prévot finishte als 24e.