Thalita de Jong (Ned) negentiende in Omloop Het Nieuwsblad

Ondanks een hele dosis pech in de Omloop Het Nieuwsblad wist Thalita de Jong als negentiende over de streep te bollen in Meerbeke. Pas in laatste instantie werd ze door ploegleider Davy Wijnant opgeroepen ter vervanging van de Poolse Agnieska Skalniak die momenteel nog in de ziekenboeg verblijft.

Na de beklimming van de Berendries moest Thalita een fietswissel doorvoeren, maar gelukkig kon ze terug de aansluiting maken met de groep der favorieten. De hellingen en kasseistroken volgden elkaar in sneltempo op. Alsof dit nog niet genoeg was kreeg Thalita in de finale ook nog eens af te rekenen met een lekke voortube, waardoor sprinten voor de zege er niet echt meer in zat. Desondanks toonde Thalita dat de conditie goed is. Ook onze Zweedse Sara Mustonen bleef niet gespaard van één lekke tube. Ze bolde uiteindelijk als 72e over de finish in Meerbeke.

Trine Holmsgaard en Lenny Druyts verlieten vroegtijdig de wedstrijd. Axelle Dubau-Prévöt kreeg af te rekenen met knieproblemen en is hierdoor ook niet gestart in de Spar Omloop v/h Hageland.

In de Spar Omloop v/h Hageland finishte de Oostenrijkse Sarah Rijkes als 51e en werd Sara Mustonen 54e. Lenny Druyts en Trine Homlsgaard gaven op.