Thalita de Jong terug in het veld

‘Heb geaarzeld om hier te starten’

Elf maanden na haar desastreuze val in Hoogerheide stapte Thalita de Jong maandagmiddag weer op de fiets. In Baal wist de De Jong nog geen potten te breken, maar de Ossendrechtse is eindelijk terug aan het front.

De laatste keer dat De Jong aan de start stond was tijdens de wereldbekerveldrit van Hoogerheide. Door haar val liep de veldrijdster het WK mis en was ze uiteindelijk bijna een jaar uit de roulatie. Zondag volgde haar rentree, in het Belgische Baal.

,,Die modder maakte het extra zwaar, maar ik heb ervan genoten”, zei De Jong na afloop. ,,Ik geef toe dat ik even geaarzeld heb om hier te starten. Ik ben hier voor de sponsors, maar ook voor mezelf. Ik moest ergens beginnen en ik vond het leuk om te doen. Ik merk dat ik power in mijn benen heb. Het is nu nog een kwestie om de techniek te trainen.

Het optreden in Baal maakt dat De Jong vol vertrouwen het veldseizoen wil afmaken. ,,De liesblessure hindert me niet met crossen. Omdat ik dan niet zo diep zit. Met tijdrijden is het minder aangenaam. En dat is juist mijn troef.” (Bron: BN – De Stem)