Thalita de Jong wil WK snel vergeten: ‘Geen lucht, geen kracht, geen vertrouwen’

VALKENBURG – Met drie lagen kleren aan lag Thalita de Jong na afloop op haar hotelkamer bij te komen van het WK, waar ze zo naar uit had gekeken. ,,Dat is denk ik niet goed”, liet ze met gevoel voor cynisme weten. De vrouw die na een jaar van tegenslagen vanaf haar rentree op 1 januari opmerkelijk snel weer op het niveau was gekomen om uitgezonden te worden naar het WK, werd in de week voor Valkenburg min of meer geveld door een verkoudheid.

Het resultaat: ,,Een totale offday. Ik  was niet fit, voelde me zwak, kreeg geen lucht, had geen kracht in de benen en had geen vertrouwen. Als je paracetamols moet nemen op de dag van een loodzwaar WK,  weet je dat dit je kan overkomen.”

Als 33ste en op iets meer dan 8 minuten achterstand van winnares Sanne Cant kwam de oud-wereldkampioene boven op de Cauberg over de streep.

Er staan nog drie crossen (Maldegem, Lille en Hoogstraten) op het programma van de Experza-renster. Of ze die ook gaat rijden, weet De Jong uiteraard nog niet. ,,Afwachten nu. Dit WK in ieder geval vergeten en op naar positiever nieuws.” (Bron: BN DeStem)