February 18, 2018

Samen trainen maakt ons sterker!

TRAININGSKAMP PERPIGNAN (FRANKRIJK)

Last minute boekte ik alsnog een vlucht naar Frankrijk om mij aan te sluiten bij de rest van het team in Perpignan.

Van 9 tot en met 17 februari verbleef ik samen met ploeggenoten en de begeleiding in een grote Franse villa.

Een korte trainingsstage om de puntjes nog op de i te zetten voor de dames die volgend weekend van start gaan met het wegseizoen.

Voor mij was deze stage bedoeld om op te bouwen. Helaas geveld door griep tijdens het WK veldrijden eerder de maand, waardoor ik mijn cross campagne moest stoppen.

Maar dit gaf mij de kans om na een rustperiode terug te beginnen met trainen. Samen met mijn ploeggenoten in Frankrijk was dat ideaal om wat uurtjes mee te malen en sterker te worden en de basisconditie te vergroten. Vanwege mijn blessures afgelopen seizoen heb ik in een zeer korte tijd mij klaar gestoomd voor het veldrijden, maar hierdoor heb ik nog niet heel veel kunnen investeren om een goede basis te leggen voor het wegseizoen.

Wat fijn dat ik mocht aansluiten bij mijn teamies en op deze manier de eerste week weer goed begonnen ben qua training.

Ja hallooo!! geen hotel, maar gewoon een immens grote villa!! Dit geeft meer een familiaal gevoel en dat was duidelijk merkbaar. De eerste dagen was het nog vrij rustig, maar iedereen kwam wat losser na een aantal dagen en hadden we plezier. ‘Ja, het is en blijft allemaal nog een beetje nieuw, al die nieuwe ploeggenoten’.

 

Er was geen takenlijst, maar iedereen hielp mee en droeg zijn steentje bij op eigen manier. Samen tafel dekken, samen koken, om boodschappen, samen de was doen, etcetera. Lekker in de zetel voor de tv, aan tafel of op je eigen kamer, ieder deed waar hij/zij zich goed bij voelde.

 

We hebben mooie routes gereden en goede trainingen gedaan, daar ging het natuurlijk ook voornamelijk om. Door samen trainen leer je elkaar beter kennen op ‘fietsvlak’. De een sjeest naar beneden in een afdaling, de ander is niet te houden wanneer we omhoog fietsten. Naarmate de dagen vorderde, hoe meer we aan elkaar gewaagd werden. Door samen te trainen worden we sterker als team.